Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2021

Нажився на харчуванні дітей — директору ТОВ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури  повідомлено про підозру директору ТОВ за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого повторно (ч. 2, ч. 3 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в Харківській області товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про закупівлю продуктів харчування для шкіл та дитячих садків за державні кошти.
 
Директор ТОВ під час виконання умов договору безпідставно збільшив вартість продукції та зменшив кількість поставлених продуктів харчування.
 
Відповідно до висновку  експертизи, сума завданих державі збитків складає майже 300 тис. грн.
 
Досудове розслідування проводять співробітники Слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань НП України.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1910