Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2021

Збитки природному середовищу на суму більше 3,3 млн — директору КП повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру директору комунального підприємства за фактом самовільного зайняття та забруднення земельної ділянки, що перебуває у власності Люботинської міської територіальної громади (ч. 1 ст. 197-1, ч. 2 ст. 239 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що комунальне підприємство, яке здійснює вивіз та прийом відходів, шляхом розміщення сміття самовільно (без належних на те правових підстав) зайняло земельку ділянку площею 3,8 га, що призвело до її забруднення та спричинення збитків навколишньому природному середовищу у розмірі більше ніж 3,3 млн грн.
 
На цей час досудове розслідування триває, вирішується питання щодо направлення обвинувального акту до суду.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу №3 Харківського районого управління поліції №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління СБ України в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2503