Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2021

Забруднювали повітря, виготовляючи деревне вугілля — припинено діяльність підприємства (ФОТО)

Куп’янською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконної діяльності з виготовлення деревного вугілля, яке забруднює атмосферне повітря шкідливими для здоров’я людей та довкілля речовинами (ч. 1 ст. 241 КК України).

Як повідомив керівник Куп’янської окружної прокуратури Едуард Миргородський, 02.07.2021 в с. Канцедалівка Куп’янського району викрито випадки зайняття незаконною діяльністю з виготовлення деревного вугілля, через яку забруднюється атмосферне повітря шкідливими для здоров'я людей та довкілля речовинами.
 
Під час проведення огляду місця події виявлено 7 залізних бочок, у середині яких маються продукти горіння, мішки білого кольору з термічно обробленою деревиною.
 
05.07.2021 окружною прокуратурою скеровано до Куп’янського міськрайонного суду Харківської області клопотання про накладення арешту на майно, яке розглянуто та задоволено судом.
 
Будь-яких документів щодо законності зайняття вказаною діяльністю, надано не було.
     
Наразі слідчі дії тривають.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Куп’янський районний відділ поліції ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання  у вигляді обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2023