Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2021

Неякісні опори та понад 1,8 млн грн збитків при ремонті мосту на проспекті Льва Ландау — судитимуть директора ТОВ (ФОТО)

Обласною прокуратурою до Московського районного суду м. Харкова скеровано обвинувальний акт стосовно директора ТОВ за фактом заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем вчинене в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Як повідомив начальник відділу Станіслав Пієв, досудовим розслідуванням встановлено, що у 2017 році між Департаментом будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір, відповідно до якого зазначене ТОВ прийняло на себе зобов’язання на виконання робіт з капітального ремонту мосту, розташованому на проспекті Льва Ландау, на загальну суму майже 7 млн грн.
 
Згідно проєктно-кошторисній документації до вказаного договору, було передбачено улаштування опор контактної мережі у кількості 72 штук.

Директор підприємства-постачальника, вступивши у змову з іншою особою, яка на даний момент знаходиться у розшуку організували виготовлення опор для здійснення ремонту неналежної якості, через що безпосередньому підряднику під виглядом доброякісної продукції поставлено труби, які вже були у використанні і не відповідали необхідним стандартам.
 
Щоб замаскувати відсутність оцинковки, представники фірми-постачальника пофарбували опори.

У подальшому Департаментом будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради на банківський рахунок товариства-підрядника перераховано грошові кошти на загальну суму майже 7 млн грн за всі виконані роботи з капітального ремонту.
 
У свою чергу, підрядником перераховано понад 1,8 млн грн на рахунок фірми-постачальника.

Таким чином, директор підприємства-постачальника разом зі спільником незаконно заволоділи сумою майже 1,8 млн грн, чим завдали збитків територіальній громаді м. Харкова на вказану суму.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні проводили слідчі Слідчого управління ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1894