Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2021

Прокурори продовжують викривати корупційні злочини, вчинені правоохоронцями — ексначальнику сектору ГУНП повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва обласної прокуратури спільно зі слідчими Другого слідчого відділу (з дислокацією в м. Харків) ТУ ДБР продовжується кропітка, активна та системна робота з викриття та документування протиправної діяльності працівників правоохоронних органів, у тому числі поліції.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вже колишній начальник одного із секторів ГУНП в Харківській області, який зараз обіймає посаду старшого інспектора з особливих доручень ГУНП в області, у липні 2020 року дізнався, що оперуповноважений одного з управлінь ГУНП області має намір отримати матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань.
 
Зазначений начальник сектору повідомив, що для цього необхідно надати йому неправомірну вигоду для подальшого впливу на відповідальних за вказані фінансові питання працівників ГУНП. У вересні 2020 року він одержав неправомірну вигоду за сприяння в отриманні матеріальної допомоги.
 
8 липня 2021 року поліцейському повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
 
Нагадаємо, раніше вказаному колишньому начальнику сектору ГУНП в Харківській області було повідомлено про підозру за фактами одержання неправомірної вигоди та одержання неправомірної вигоди в розмірі 6 тисяч гривень для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 1 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 КК України).
 
Крім того, стосовно нього до суду скеровано обвинувальний акт в іншому кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди за вирішення питань, пов’язаних з  отриманням соціальних виплат у зв’язку з втратою працездатності (ч.ч. 1, 3 ст. 368 КК України).
 
Досудове розслідування проводять слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Харкові) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління внутрішньої безпеки в Харківській області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Другого оперативного відділу (з дислокацією у м. Харкові) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.
 
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2277