Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2021

Прокуратура домоглася реального покарання двох осіб за придбання та збут наркотичних засобів

Прокуратура звернулась до Харківського апеляційного суду з підстав невідповідності призначеного Жовтневим районним судом м. Харкова покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та безпідставного звільнення від кримінального покарання зловмисників за придбання та зберігання з метою збуту, а також незаконний збут  наркотичного засобу.

За даними слідства, у жовтні 2019 року 37-річна жінка разом з 38-річним чоловіком за заздалегідь налагодженою схемою та розподілом ролей збували наркотичний засіб по території Жовтневого району м. Харкова.

28.11.2019 року у ході особистого обшуку зловмисників виявлено та вилучено грошові кошти у сумі майже 1 тис. грн та наркотичний засіб.

Вироком Жовтневого районного суду м. Харкова від 23.02.2021 зловмисників визнано винними за ч. 2 ст. 307 КК України із застосуванням ст. 69 КК України призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі кожному, а на підставі ст. 75 КК України суд звільнив обвинувачених від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки.

Зазначений вирок оскаржено  прокуратурою у Харківському апеляційному суді з підстав невідповідності призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та винним особам внаслідок м’якості та безпідставного звільнення від відбування покарання.

Вироком колегії суддів судової палати у кримінальних справах Харківського апеляційного суду апеляційну скаргу  прокуратури задоволено, вирок районного суду скасовано та ухвалено новий вирок апеляційним судом області, яким обвинуваченим призначено покарання за ч. 2  ст. 307, ст. 69 КК України остаточно у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Довідково: вирок апеляційного суду набув чинності.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2139