Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2021

На захисті прав та інтересів дітей: суд задовольнив позов прокуратури про повернення у відання навчального закладу земельної ділянки площею 33 га

Господарським судом Харківської області задоволено позовну заяву Куп’янської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави про скасування удаваного договору про співпрацю та зобов’язання звільнити земельну ділянку площею 33 га.

Встановлено, що у березні 2018 року між директором одного з ліцеїв Дворічанського району Харківської області та приватним сільськогосподарським підприємством укладено договір про співпрацю у сфері сільськогосподарського виробництва на земельній ділянці, яка належить на праві постійного користування навчальному закладу.
 
Аналіз вказаного договору свідчить, що дійсною метою укладення є приховування сторонами фактичних відносин оренди земельної ділянки.

Головним завданням навчального закладу, зокрема, є забезпечення реалізації права громадян на безкоштовну базову середню освіту. Відволікання учнів від навчальних занять на інші види діяльності забороняється. У той же час діяльність сільськогосподарського підприємства ніяким чином не пов’язана з навчальною або науковою діяльністю.

Рішенням Господарського суду Харківської області від 05.07.2021 позовні вимоги прокуратури задоволено у повному обсязі, договір про співпрацю визнано удаваним та зобов’язано сільськогосподарське підприємство звільнити зазначену земельну ділянку.
 
Довідково: наразі рішення суду не набрало законної сили, оскільки триває строк на його апеляційне оскарження.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1689