Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2021

Прокуратура домоглася повернення територіальній громаді Харкова нежитлових приміщень вартістю понад 6,6 млн грн

Господарський суд Харківської області задовольнив у повному обсязі 2 позовні заяви до Харківської міської ради, Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки і комунального майна Харківської міської ради та двох фізичних осіб – підприємців про визнання незаконними та скасування в частині відповідних рішень міської ради про надання дозволу на приватизацію нежитлових приміщень, недійсними договорів купівлі-продажу та зобов’язання повернути територіальній громаді м. Харкова вказані об’єкти нерухомості.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Сергій Сотник, встановлено, що без проведення аукціону або конкурсу було проведено процедуру продажу об’єктів комунального майна (нежитлових приміщень) шляхом викупу орендарями об’єктів, які вже перебували у них в оренді.
 
Всупереч Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)», а саме ч. 1 ст. 18-2 покупцями не було здійснено поліпшення орендованого майна, яке неможливо відокремити від відповідного об’єкта без завдання йому шкоди, в розмірі не менш як 25 відсотків ринкової вартості майна.
 
Так, без наявності поліпшень фізичним особам-підприємцям було надано право на придбання об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Харкова, а саме нежитлових приміщень загальною площею понад 150 кв. м та вартістю понад 6,6 млн грн.
 
Рішеннями господарського суду Харківської області від 01.07.2020 та 07.07.2021 позовні вимоги прокурора задоволено у повному обсязі.
 
На цей час вищевказані рішення суду не набрали законної сили, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1407