Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2021

Суд обрав запобіжний захід для підозрюваного у зґвалтуванні 79-річної жінки (ФОТО)

Ухвалою Московського районного суду м. Харкова обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави 24-річному раніше судимому чоловіку за фактом зґвалтування 79-річної жінки  (ч. 1 ст. 152 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що злочинець 07.07.2021, перебуваючи у полі поблизу села Бобрівка, зустрів літню жінку та почав її переслідувати до моменту відсутності можливих очевидців. Перебуваючи за спиною потерпілої,  чоловік наніс удар відкритою долонею в область щелепи, повалив бабцю на землю та зґвалтував її неприродним способом.

Підозрюваний вже притягувався до кримінальної відповідальності за шахрайство та грабіж, а у 2020 році був судимий за нанесення легких тілесних ушкоджень. Крім того, чоловік зловживає наркотиками.
 
За принципової позиції Харківської окружної прокуратури Харківської області, ухвалою слідчого судді Московського районного суду м. Харкова до чоловіка застосовано  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.
 
Ґвалтівник повністю визнав свою вину у скоєнному.
 
Досудове розслідування проводять слідчі поліції відділу поліції №1 Харківського районного управління №2 ГУНП в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2478