Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2021

Прокуратура у Верховному Суді домоглася повернення нежитлових приміщень вартістю понад 5 млн грн у власність територіальної громади

Завдяки послідовній позиції Харківської обласної прокуратури Верховним Судом задоволено позов прокурора в інтересах держави до Харківської міської ради, Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради, підприємця та харківського ТОВ про витребування нежитлових приміщень на користь Харківської міської територіальної громади.

Встановлено, що Управлінням комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради відчужено нежитлові приміщення по вул. Миру за спрощеною процедурою без проведення аукціону, що суперечить нормам чинного законодавства. У подальшому  нерухоме майно було перепродано одному з харківських ТОВ.
 
Внаслідок незаконних дій з власності Харківської міської територіальної громади вибули приміщення площею більше 300 кв.м та вартістю понад 5 млн гривень.
 
Вказані обставини стали підставою для направлення прокуратурою відповідної позовної заяви до Господарського суду Харківської області.  Рішенням суду від 13.01.2020 у задоволенні позовних вимог прокурора відмовлено.
 
Не погодившись з рішенням суду, прокурор оскаржив його до апеляційного суду. Постановою Східного апеляційного суду від 23.11.2020 позов прокурора задоволено частково у частині незаконності відчуження нежитлових приміщень, проте в частині витребування спірного майна відмовлено.
 
З метою захисту інтересів держави, апаратом обласної прокуратури подано касаційну скаргу на вказані рішення. Верховний Суд підтримав прокуратуру та витребував у ТОВ на користь Харківської міської територіальної громади спірне нерухоме майно.
 
Рішення набрало законної сили.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1340