Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2021

Чоловіка, який систематично вчиняв насильство над своєю бабусею, притягнуто до кримінальної відповідальності

За підтримання публічного обвинувачення Київською окружною прокуратурою м. Харкова Київський районний суд м. Харкова визнав винним чоловіка у вчиненні домашнього насильства стосовно своєї бабусі (ст. 126-1 КК України) та призначив покарання у вигляді 2 років обмеження волі з призначенням іспитового строку на 1 рік.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Едуард Новіков, встановлено, що чоловік неодноразово притягався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, належних висновків для себе не зробив та поведінку не змінив. Чоловік продовжував вчиняти домашнє насильство стосовно свої бабусі та принижував гідність літньої жінки.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік систематично вчиняв психологічне насильство по відношенню до своєї 74-річної бабусі з якою він проживав в одній квартирі.
 
Вказані дії насильника призвели до психологічних страждань літньої жінки, що відобразились на втомі, фізичному дискомфорті, втраті повноцінного сну та відпочинку, погіршення психологічного самопочуття, зниження самооцінки, втрата позитивних емоцій та жаги до житті бабусі.
 
Досудове розслідування здійснювали співробітники Харківського районного управління поліції № 1 ГУНП України в Харківській області.
 
Вироком Київського районного суду від 27.07.2021 чоловіка визнано винним у вчиненні домашнього насильства, за ст. 126-1 КК України та призначено покарання у вигляді 2 років обмеження волі. У порядку застосування ст. 75 КК України чоловіка звільнено від відбуття призначеного покарання з іспитовим строком на 1 рік.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Довідково: рішення не набрало законної сили, триває строк на апеляційне оскарження.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1408