Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2021

Зайняв землі історико-культурної спадщини для збору врожаю: головному агроному повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури повідомлено про підозру головному агроному приватного сільськогосподарського підприємства за фактом самовільного зайняття земельних ділянок з особливо цінних земель (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

За інформацією керівника окружної прокуратури Едуарда Миргородського, досудовим розслідуванням встановлено, що головним агрономом приватного сільськогосподарського підприємства з  метою збільшення площі земельної ділянки для вирощування пшениці та соняшнику, самовільно зайнято дві земельні ділянки з особливо цінних земель площею майже 3 га на території Дворічанської селищної ради Куп’янського району Харківській області за межами с. Тавільжанка.
 
Встановлено, що на вказаних землях розташовані об’єкти історико-культурної спадщини - кургани, що визнані пам’ятками археології місцевого значення та відповідно до Закону України «Про охорону археологічної спадщини» перебувають під охороною держави.
 
28 липня 2021 року агроному повідомлено про підозру.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1943