Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2021

Насильницька смерть 6-річної дівчинки: обрано запобіжний захід імовірному 13-річному вбивці (ФОТО)

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом умисного вбивства 6-річної дівчини у смт. Старий Салтів  (п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України).

Як повідомив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, Вовчанським районним судом Харківської області задоволено клопотання про застосування до 13-річного підлітка запобіжного заходу у вигляді поміщення його до приймальника-розподільника для дітей строком на 30 днів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 28 липня о 19:09 до чергової частини відділу поліції №1 Чугуївського районного управління ГУНП в Харківській області звернулась мати дівчини та повідомила, що її 6-річна донька близько 18:00 під час прогулянки самовільно пішла з двору будинку,  де гуляла із 13-річним сусідським хлопчиком та додому не повернулася.

На пошуки дівчинки були задіяні правоохоронці, група кінологів та громадськість.  

В ході проведення розшукових дій близько опівночі цього ж дня у покинутому будинку виявлено труп 6-річної дівчинки з ознаками насильницької смерті у вигляді численного забиття голови та обличчя. Під час огляду на тілі та голові малолітньої виявлені чисельні забої та садна.

По гарячих слідах встановлено, що імовірним вбивцем дівчини може бути 13-річний сусід, з яким малолітня гуляла у дворі будинку.

Труп малолітньої дівчини направлено для проведення судово-медичної експертизи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу відділу поліції №1 Чугуївського районного управління поліції ГУНП в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 6326