Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2021

Прокуратура продовжує боротьбу з незаконною діяльністю гральних закладів у Харкові

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного зайняття гральним бізнесом на території Слобідського району м. Харкова.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Ігор Білодід, 22 липня 2021 року припинено діяльність грального центру, який всупереч вимогам Закону України «Про заборону грального бізнесу» надавав доступ до азартних ігор.
 
Під час проведення огляду приміщення вилучено 9 системних блоків, пристосованих для зайняття незаконним гральним бізнесом.
 
За вказаним фактом розпочато досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України, а саме незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей.
 
Наразі до Комінтернівського районного суду м. Харкова направлено клопотання про накладення арешту на тимчасове вилучене майно.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП у Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2060