Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2021

Прокуратура оскаржує закриття дитячо-юнацької спортивної школи в області

Ізюмською окружною прокуратурою Харківської області подано до Харківського окружного адміністративного суду позовну заяву про визнання протиправним та скасування рішення Ізюмської районної ради Харківської області.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Микола Дементьєв, в ході вивчення питання дотримання вимог чинного законодавства при прийнятті рішень органами місцевого самоврядування Ізюмського району у сфері фізичної культури і спорту, встановлено, що 22 грудня 2020 року Ізюмською районною радою Харківської області прийнято рішення «Про припинення діяльності Дитячо-юнацької спортивної школи Ізюмської районної ради Харківської області».
 
Так, вказане рішення було прийнято без погодження з Міністерством молоді та спорту України, що є порушенням вимог ст. 48 Закону України «Про фізичну культуру та спорт».
 
Враховуючи викладене, незаконне припинення діяльності дитячо-юнацької спортивної школи порушує загальну політику держави у сфері реалізації прав дітей та молоді на вільний вибір видів спорту та фізкультурно-спортивних послуг, доступності та безпечності занять фізичною культурою і спортом.
 
У зв’язку з цим, прокуратурою подано до Харківського окружного адміністративного суду  позовну заяву про визнання протиправним та скасування рішення Ізюмської районної ради від 22.12.2020 «Про припинення діяльності Дитячо-юнацької спортивної школи Ізюмської районної ради Харківської області».
 
26 липня 2021 року Харківським окружним адміністративним судом відкрито провадження за вказаною позовною заявою.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1687