Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2021

Органи обласної прокуратури захищають права в’язнів на належне медико-санітарне забезпечення та лікування: результати перевірки

Органами обласної прокуратури у липні 2021 року проведено перевірки в діяльності закладів охорони здоров’я державної кримінально-виконавчої служби України в області.

Під час перевірок виявлені порушення прав в’язнів на своєчасність та повноту первинного медичного огляду, повне медичне обстеження та проведення профілактичних медичних оглядів, правильність їх фіксації у медичній документації, направлення хворих засуджених на стаціонарне лікування до спеціалізованих лікувальних закладів, повноту та якість надання стаціонарної медичної допомоги, належне зберігання та проведення контролю якості лікарських засобів, забезпечення лікувальних закладів медичним обладнанням, а також належне утримання приміщень медичних частин та лікарень.
 
Суттєві порушення прав в’язнів щодо своєчасності лікування встановлено у діяльності Харківської міської медичної частини № 27 Державної установи «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Харківській та Луганській областях. Зазначена установа забезпечує лікування взятих під варту осіб, які тримаються у Харківському слідчому ізоляторі.
 
Виявлено факти неналежного проведення протиепідемічної роботи із запобігання розповсюдженню коронавірусної хвороби COVID-19.
 
Медичними працівниками закладів охорони здоров’я ДКВС України в області, зокрема Темнівською багатопрофільною лікарнею № 100 та Покровською спеціалізованою туберкульозною лікарнею № 17, без поважних причин не надавалась медична допомога окремим ув’язненим і засудженим.       
 
За результатами перевірок керівництву філії Державної установи «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Харківській та Луганській областях та установ виконання покарань області органами прокуратури внесено 11 документів реагування, а також розпочато 7 кримінальних проваджень за фактами ненадання допомоги хворому медичним працівниками та порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням (ст. ст. 139, 325 КК України).
 
Робота на цьому напрямі триває та перебуває на постійному контролі обласної прокуратури.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2033