Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2021

В Ізюмській окружній прокуратурі Харківської області відбулась координаційна нарада з керівниками правоохоронних органів району (ФОТО)

4 серпня 2021 року Олександр Фільчаков взяв участь у координаційній нараді з керівниками правоохоронних органів Ізюмського району.

У заході, присвяченому протидії злочинності та заходам щодо зміцнення законності, взяли участь керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков, представники апарату обласної прокуратури, керівний склад Ізюмської окружної прокуратури Харківської області, керівники правоохоронних органів області та органів державної виконавчої влади, а також очільники місцевої виконавчої влади й органів місцевого самоврядування.
 
У вступному слові Олександр Фільчаков зазначив, що на місцевому рівні такий захід проводиться вперше, і це важливий крок для узгодження діяльності оновлених територіальних громад, підрозділів поліції та окружних прокуратур:
 
«Обраний нами склад учасників дозволяє не заангажовано розглядати стан криміногенної ситуації на Харківщині, починаючи з її найменшої структурної одиниці — територіальної громади».
 
За словами керівника обласної прокуратури, в Ізюмському районі існує високий ризик виникнення надзвичайних ситуацій, оскільки вказана територія межує із зоною проведення бойових дій.
 
«Громадський порядок і безпека — це два питання виняткової актуальності для усього регіону».
 
Олександр Фільчаков підкреслив, що за умов переходу територіальних громад на прямі фінансові відносини та перерозподілу їх земельних ресурсів надзвичайно важливим є питання законності та рівномірності використання бюджетних коштів та наявного земельного арсеналу саме на потреби громади.
 
«Головна мета координаційних нарад незмінна — це спрямування спільної роботи на ефективне запобігання та протидію усім правопорушенням, а також зміцнення законності та правопорядку».
 
Керівник окружної прокуратури Микола Дементьєв у своєму виступі висловив впевненість, що наразі створено передумови для плідної співпраці з питань запобігання і протидії злочинності та корупції. Так, він зазначив, що в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року спостерігається динаміка щодо зменшення кількості злочинів, вчинених на території району.

Зокрема, за 7 місяців 2021 року майже на 10% зареєстровано менше кримінальних правопорушень, на 68% виріс рівень розкриття злочинів.
 
За 7 місяців поточного року до суду направлено понад 350 обвинувальних актів. Відшкодовано збитків на майже 2 млн грн з встановлених у ході досудового розслідування на суму 2,8 млн грн.
 
До суду скеровано 8 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях за злочинами у бюджетній сфері.
 
Микола Дементьєв звернув увагу представників територіальних громад на необхідність дотримання вимог законодавства під час здійснення закупівель за державні кошти та окреслив низку проблемних питань, які потребують невідкладного вирішення:

«Лише спільними зусиллями та наполегливою працею ми зможемо виправдати сподівання суспільства та забезпечити стабільний розвиток громади Ізюмського району».
 
За результатами проведеної координаційної наради буде прийнято відповідну постанову з конкретними завданнями для підрозділів правоохоронних органів.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2168