Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2021

Обіцяв заплющити очі на порушення за 2500 доларів США — головному інспектору податкової служби повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру головному державному інспектору одного з відділів Головного управління Державної податкової служби у Харківській області за фактом прохання надати неправомірну вигоду (ч. 1 ст. 368 КК України).

За даними слідства, головний державний інспектор ГУ ДПС під час проведення позапланової документальної перевірки фізичної особи-підприємиці, яка займається швейним виробництвом, виявив порушення вимог податкового законодавства, за які передбачено накладення штрафних санкцій.
 
Податківець зустрівся з чоловіком підприємиці та повідомив, що може зменшити суми штрафних санкцій за допущені нею порушення податкового законодавства. За таку «послугу» податківець попрохав надати йому 2500 доларів США.
 
13 серпня цього року зазначеному інспектору ГУ ДПС у Харківській області повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією в м. Харків) Територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління Служби безпеки України в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1684