Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2021

Закладали згортки та зберігали наркотики на суму близько 650 тисяч гривень — судитимуть чоловіка та його сина (ФОТО)

Київською окружною прокуратурою м. Харкова скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 44-річного чоловіка та його 21-річного сина за фактом незаконного придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах, незаконного придбання, зберігання з метою збуту небезпечної психотропної речовини, вчинених повторно (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 307 КК України).

За інформацією керівника окружної прокуратури Едуарда Новікова, досудовим розслідуванням встановлено, що двоє чоловіків за допомогою месенджера “Telegram” створили інтернет-магазин з продажу психотропних речовин з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини “PVP”, яку реалізовували шляхом розкладання згортків на території м. Харкова та Харківської області.

Протиправна діяльність чоловіка та його сина була припинена правоохоронцями під час розповсюдження чергової партії так званих “закладок”.
 
Всього у чоловіків за результатами проведення оглядів вилучено 73 пакунки (згортки, пластикові ковпачки та прозорі пакети) загальною масою близько 700 грамів особливо небезпечної психотропної речовини “PVP”, 2 пакунки з канабісом загальною вагою близько 100 грамів та 6 пігулок зі змістом небезпечної психотропної речовини МDMA.

Загальна вартість наркотичних речовин за цінами чорного ринку склала близько 650 тисяч гривень.

До моменту припинення їх протиправної діяльності чоловіки встигли розкласти 15 згортків з особливо небезпечною психотропною речовиною “PVP” на території м. Харкова та Харківської області у вигляді згортків.

04.06.2021 чоловіків було затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру.

17 серпня 2021 року окружною прокуратурою до суду було направлено обвинувальний акт стосовно двох чоловіків.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1754