Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2021

Керівництвом обласної прокуратури проведено робочу зустріч з представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (ФОТО)

Заступник керівника обласної прокуратури Станіслав Муратов та начальник відділу обласної прокуратури Олег Гончаренко провели чергову робочу зустріч з представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Сергієм Кузьменко.

Під час зустрічі працівники прокуратури та представник Офісу Омбудсмана України обговорили питання співпраці в рамках тогорічного Меморандуму про співпрацю між Генеральним прокурором та Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, зокрема, щодо аспектів запровадження спільних перевірок та моніторингових візитів у місцях несвободи області, взаємодії у питаннях розгляду звернень затриманих, взятих під варту, засуджених осіб, їх родичів та захисників.
 
Учасники зустрічі визначили коло питань необхідних для початку спільної перевірки стану додержання конституційних прав осіб у місцях несвободи, запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню для впровадження остаточного механізму проведення спільних перевірок та моніторингових візитів у місцях несвободи.
 
Крім того, Станіслав Муратов запропонував провести у вересні поточного року за участі представників філії Державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Харківській та Луганській областях, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях, а також правозахисних груп Харкова правопросвітницькі заходи в установах виконання покарань, на яких обговорити питання порядку звернення засуджених до органів прокуратури, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.
 
Поряд з цим, учасники зустрічі обмінялися інформацією щодо наявних у провадженні Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та органів прокуратури звернень в’язнів, які тримаються під вартою та відбувають покарання у пенітенціарних установах області. Окрім цього, визначено спільні дії з вирішення цих звернень та заходи реагування на порушення законності у разі встановлення підстав для задоволення звернень.
 
Учасники зустрічі домовились про подальшу плідну співпрацю та невідкладне реагування на порушення прав і свобод людини в місцях несвободи.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1746