Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2021

Незаконне придбання психотропів з метою збуту – повідомлено про підозру двом особам (ФОТО)

За процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру двом особам за фактом незаконного придбання та зберігання з метою збуту психотропної речовини та особливо небезпечної психотропної речовини, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).

Як повідомив в.о. керівника окружної прокуратури Спартак Борисенко, досудовим розслідуванням встановлено, що хлопець та дівчина замовили через месенджер «Telegram» психотропну речовину - амфетамін вагою близько 70 грам та особливо небезпечну психотропну речовину - PVP для подальшого збуту через розповсюдження «закладок» по м. Харкову.

Так, 26 серпня 2021 року хлопець та дівчина прибули за вказаними у месенджері координатами, забрали речовини, зовні схожими на амфетамін та  PVP, та пішли з місця вчинення кримінального правопорушення.
 
Правопорушників було затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
27 серпня 2021 року особам повідомлено про підозру.
 
Наразі окружною прокуратурою направлено до Фрунзенського районного суду м. Харкова клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваним.
 
На даний час у кримінальному провадженні призначено судово-хімічну експертизу.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування проводять слідчі відділу поліції  №2 Харківського районного управління поліції №2 ГУНП в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1916