Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2021

Керівництво Лозівської окружної прокуратури Харківської області відвідало Первомайську виправну колонію №117 (ФОТО)

27 серпня 2021 року в.о. керівника окружної прокуратури Олександр Бережний відвідав Державну установу «Первомайська виправна колонія (№117), поспілкувався із засудженими та взяв участь у перевірці з питань протидії катуванням та іншим формам жорстокого поводження з в’язнями, у тому числі, у можливому перебуванні, триманні в’язнів у функціонуючих аварійних приміщеннях та будівлях.

У ході проведення перевірки в.о. керівника окружної прокуратури за участі спеціалістів відділів виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської області та КП «Первомайське бюро технічної інвентаризації» звернута особлива увага на виявлення функціонуючих будівель, споруд установи, які перебувають в аварійному стані та недопущення тримання у них засуджених. За результатом перевірки встановлено, що усі будівлі та споруди колонії знаходяться у задовільному стані.
 
В.о. керівника окружної прокуратури проведено особистий прийом засуджених, які задавали питання стосовно щодо порядку застосування умовно-дострокового звільнення, організації і налагодження побуту після звільнення. Кожному засудженому надано кваліфіковані відповіді та роз'яснення відповідно до чинного законодавства.
 
Довідково: Державна установа «Первомайська виправна колонія (№117)» - це кримінально-виконавча установа мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання, для чоловіків. Колонія розрахована на 480 осіб, станом на 27 серпня 2021 року в установі відбувають покарання 203 засуджених.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1647