Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2021

За перевезення незаконно зрубаних дерев зі збитками майже 170 тис. грн судитимуть чоловіка (ФОТО)

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосновно 36-річного чоловіка за фактом перевезення незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Едуард Миргородський, у ході досудового розслідування встановлено, що мешканець смт. Дворічна Харківської області за відсутності спеціального дозволу на використання лісових ресурсів, незаконно перевіз 57 спиляних дерев породи «Ясен» на вантажному тягачі марки «DAF» з причепом.

Під час перевезення біля с. Кіндрашівка Куп’янського району дворічанина зупинили місцеві мешканці та припинили його незаконні дії.

Таким чином, чоловіком було порушено норми Лісового кодексу України та Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».

Внаслідок протиправний дій перевізника, державі було завдано збитків на суму майже 170 тис. грн.

17 серпня 2021 року чоловіку вручено повідомлення про підозру.

31.08.2021 обвинувальний акт було направлено до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.
Досудове розслідування проводили слідчі слідчого відділу Куп’янського районного відділу поліції ГУНП у Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1793