Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2021

Прокуратура оскаржує незаконне набуття у власність нерухомого майна одним з сільськогосподарських підприємств

Куп’янською окружною прокуратурою подано до Харківського апеляційного суду апеляційну скаргу на рішення суду  щодо незаконного набуття у власність нежитлових приміщень одного з сільськогосподарських підприємств району.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Едуард Миргородський, встановлено, що рішенням Куп’янського міськрайонного суду Харківської області від 21.04.2021 задоволено позовну заяву одного з сільськогосподарських підприємств району та визнано за ним право власності на нежитлові будівлі колишнього колективного сільськогосподарського підприємства загальною площею майже 3500 кв.м.
 
Встановлено, що рішення суду не відповідає вимогам чинного законодавства, оскільки його прийнято з порушенням норм матеріального права, неповним з’ясуванням обставин, що мають значення для справи, недоведеністю обставин,  які суд вважав встановленими.
 
У матеріалах справи відсутні свідоцтва про право власності на майнові паї або їх належним чином завірені копії.
 
В свою чергу, факт укладення договорів купівлі-продажу майнових паїв не є підтвердженням виникнення права власності на нерухоме майно, а свідчить лише про перехід права на майновий пай.
 
Отже, сільськогосподарське підприємство безоплатно набуло нерухоме майно всупереч інтересам територіальної громади та держави.
 
Враховуючи викладене, 28 серпня 2021 року окружною прокуратурою направлено до Харківського апеляційного суду апеляційну скаргу на рішення Куп’янського міськрайонного суду Харківської області від 21 квітня 2021 року.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1779