Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2021

Прокуратура вимагає повернути державі 473 га земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 13 млн грн

Куп’янською окружною прокуратурою подано позов до Господарського суду Харківської області про визнання незаконними та скасування наказів, визнання недійсними договорів оренди землі, визнання недійсними договорів суборенди землі та повернення земельних ділянок.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Едуард Миргородський, за результатами вивчення питання законності використання земель сільськогосподарського призначення на території ліквідованого Великобурлуцького району встановлено випадки незаконної передачі п’ятнадцяти земельних ділянок загальною площею 473 га та вартістю понад 13 млн грн мешканцю Харківської області для ведення фермерського господарства.
 
Так, громадянином використано процедуру створення фермерського господарства як спрощеного, пільгового порядку одержання в користування земель державної власності поза передбаченою законом обов'язковою процедурою, а саме без проведення земельних торгів.
 
Встановлено, що внаслідок вказаних дій,  держава, як законний власник землі, не отримує плату за користування землею, що забезпечується встановленим ст. 135 ЗК України порядком проведення земельних торгів.
 
 Після отримання земель в довгострокову оренду на 49 років та створення власного фермерського господарства чоловік здійснив відчуження фермерського господарства на користь інших осіб.
 
У зв’язку з цим, 1 вересня 2021 року окружною прокуратурою направлено позовну заяву до Господарського суду Харківської області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1631