Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2021

Систематично збував наркотичні засоби – повідомлено про підозру поліцейському (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру сержанту поліції за фактом незаконного збуту наркотичних засобів, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 307 КК України).

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Олександр Цимбалістенко, досудовим розслідуванням встановлено, що поліцейський батальйону конвойної служби ГУНП в Харківській області систематично збував на території м. Куп’янська наркотичний засіб – канабіс.

Зокрема, встановлено, що у серпні 2021 року поліцейський продав чоловіку канабіс, після чого отримав від покупця гроші на власну банківську картку.
 
3 вересня 2021 року сержант поліції збув майже 24 гр канабісу іншому чоловіку та отримав 8000 грн, які були перераховані продавцем на банківські картки поліцейського та його знайомої.
 
Сержанта поліції затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України.
 
Під час затримання та особистого обшуку у поліцейського вилучено порошкоподібну речовину білого кольору, експертне дослідження якої триває.
 
5 вересня 2021 року Ленінським районним судом м. Харкова підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 56750 грн. Окрім того, ухвалою суду поліцейського відсторонено від займаної посади.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією в м. Харків) Територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітники Другого оперативного відділу (з дислокацією в м. Харків) Територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2211