Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2021

Прокуратурою викрито незаконний видобуток піску на Харківщині - припинено діяльність чергового кар’єру (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил використання надр, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 240 КК України).

Як повідомив в.о. керівника окружної прокуратури Максим Климовець, досудовим розслідуванням встановлено, що на земельній ділянці, що перебуває у приватній власності з цільовим призначенням для ведення фермерського господарства, тривалий час здійснюється видобуток піску.
 
Площа кар’єру, де незаконно видобували пісок, складає приблизно 1 га. Незаконний видобуток піску відбувався на території однієї з селищних рад району.
 
6 вересня 2021 року проведено огляд зазначеної місцевості. Вилучено 3 одиниці спецтехніки.
 
Наразі до суду направлено клопотання щодо накладення арешту на вказану техніку.
 
Також взято зразки ґрунту та піску. Після проведення необхідних експертиз буде встановлено суму шкоди, заподіяної державі незаконним видобутком піску.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
 
Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділу відділу поліції №3 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБ України в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2236