Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2021

За позовом прокуратури у відання територіальної громади буде повернуто 2 земельні ділянки вартістю майже 5 млн грн (ФОТО)

Господарський суд Харківської області задовольнив позовні заяви Київської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міської ради до приватного товариства про розірвання договорів оренди та повернення земельних ділянок вартістю майже 5 млн грн у відання територіальної громади.

За інформацією керівника окружної прокуратури Едуарда Новікова, встановлено, що на підставі рішення Харківської міської ради у 2007 році між міською радою та товариством укладено договори оренди двох земельних ділянок, розташованих у парку Молодіжному по вул. Пушкінська, 81, для будівництва ділового центру з кафе та літнім майданчиком. Вартість зазначених земельних ділянок складає майже 5 млн грн.
 
Однак з 2007 року на вказаних земельних ділянках жодні будівельні роботи не проводились. При цьому договори оренди не припинені, а ділянки до земель запасу міста не повертались.
 
Оскільки орендарем не виконано умови договорів оренди і не здійснено будівництво, окружна прокуратура звернулась з відповідними позовними заявами до суду. У вересні 2021 року зазначені позови задоволено у повному обсязі.
 
Рішення суду набере законної сили після сплину строків на апеляційне оскарження.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2286