Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2021

Вимагання, захоплення майна та контрабанда тютюнових виробів – повідомлено про підозру членам організованої групи (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 8 учасникам угруповання за фактом вимагання, вчиненого організованою групою (ч. 2 ст. 189 КК України, ч. 4 ст. 189 КК України).

Як повідомлялось раніше, 24 березня 2021 року в смт. Панютине Харківської області група осіб пред’явила вимогу голові товариства з обмеженою відповідальністю переєструвати належне йому підприємство на вказаних осіб. Зловмисники нанесли чоловіку тілесні ушкодження у вигляді побоїв та повідомили, що в разі відмови постраждають члени його сім’ї.
 
Наступного дня потерпілий звернувся із заявою на дії вимагачів до прокуратури.
 
14 квітня цього року, перебуваючи в готелі «Kharkiv Palace», потерпілий передав групі вимагачів 600 тис. доларів США. Відразу після цього п'ятьох осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
Під час слідства встановлено й інших членів вказаного угруповання, які займались вимаганням та захопленням майна. Окрім цього, організованою групою налагоджено торгівельну мережу з продажу контрабандної та контрафактної продукції, зокрема, тютюнових та алкогольних виробів.
 
8 вересня 2021 року під час проведення обшуків за місцями мешкання членів угруповання та зберігання незаконної продукції виявлено та вилучено майже півмільйона гривень, тютюнові вироби без марок акцизного податку на загальну суму понад 5 млн грн, печатки підприємств з ознаками фіктивності, чорнові записи.
 
Вказаним особам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 КК України та за ч. 4 ст. 189 КК України.
 
Частина підозрюваних вже знаходиться під вартою. Щодо інших - вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування проводять слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2570