Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2021

Продаж наркотиків у гуртожитку — судитимуть студента одного з харківських вишів (ФОТО)

Київською окружною прокуратурою м. Харкова направлено обвинувальний акт до суду стосовно студента одного з харківських вишів за фактом збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, вчиненого повторно та за фактом незаконного придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 307 КК України).

За інформацією керівника окружної прокуратури Едуарда Новікова, досудовим розслідуванням встановлено, що 21-річний хлопець здійснював збут наркотичних речовин на території Київського та інших районів м. Харкова.
 
25 червня 2021 року, одразу після чергового збуту наркотичної речовини, студента затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
У ході обшуку, проведеного в його кімнаті, виявлено та вилучено  полімерні пакети з речовинами рослинного походження зеленого кольору, які згідно висновку судової експертизи містять у своєму складі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якої заборонено – канабіс.
 
17 вересня 2021 року окружною прокуратурою направлено обвинувальний акт до Дзержинського районного суду м. Харкова стосовно 21-річного студента.
 
Досудове розслідування проводили слідчі слідчого відділу Харківського районного управління поліції № 1 ГУНП в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2659