Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2021

Забруднення атмосферного повітря — судитимуть директора заводу

Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства за фактом забруднення атмосферного повітря, що спричинило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 241 КК України).

За інформацією керівника окружної прокуратури Володимира Купріянова, у ході досудового розслідування встановлено, що директор підприємства, яке спеціалізується на коксохімічній промисловості, був достовірно обізнаним про відсутність відповідних дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Незважаючи на це, у період із січня по вересень 2020 року він організував виробництво коксу і кам’яновугільної смоли, що призвело до наднормативних викидів в атмосферу забруднюючих речовин і матеріалів.
 
Відповідно до висновку експертів ННЦ «Інститут судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса», сума збитків, заподіяних зазначеним підприємством у вказаний період, складає понад 3 млн грн.
 
Досудове розслідування проводили слідчі відділу поліції № 1 Харківського районного управління поліції № 3 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління СБ України в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі восьмисот до трьох тисяч шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1843