Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2021

Запобігання та протидія корупції поза межами кримінального провадження: результати Ізюмської окружної прокуратури Харківської області

Упродовж 2021 року Ізюмською окружною прокуратурою Харківської області вжито низку заходів, направлених на запобігання та протидію корупції, поза межами кримінального провадження.

За інформацією в.о. керівника окружної прокуратури Романа Дмитренка, за участю прокурорів місцевими судами упродовж поточного року розглянуто 19 справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, в яких порушників притягнуто до відповідальності шляхом накладення стягнення у виді штрафу на загальну суму 16 тис. грн.
 
У більшості випадків порушниками є посадові особи юридичної особи публічного права — 12 осіб.
 
Вказаних осіб притягнуто до відповідальності за порушення вимог фінансового контролю, а саме за несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
 
Також упродовж 2021 року прокурорами окружної прокуратури з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційних, пов’язаних з корупцією правопорушень, та невиконанню вимог Закону України «Про запобігання корупції» в інший спосіб, керівникам підприємств, установ, організацій, де працюють особи, які вчинили такі правопорушення, внесено 3 подання, які розглянуті з вжиттям заходів.
 
Зокрема, Ізюмською окружною прокуратурою направлено подання директору підприємства про проведення службового розслідування за фактом вчинення одним з працівників адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією. За результатами розгляду зазначеного документа прокурорського реагування вказаного співробітника притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, лише за втручання окружної прокуратури відомості стосовно зазначеної особи внесено до електронної бази даних «Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення».                
                  
Діяльність на напрямку протидії корупції поза межами кримінального провадження триває.
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2543