Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2021

Прокуратура направила до суду клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру щодо малолітнього, причетного до вбивства 6-річної дівчини у смт. Старий Салтів

Харківською обласною прокуратурою направлено до суду клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру щодо особи, яка не досягла віку кримінальної відповідальності, за фактом умисного вбивства 6-річної дівчини у смт. Старий Салтів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 28 липня о 19:09 до чергової частини відділу поліції №1 Чугуївського районного управління ГУНП в Харківській області звернулась мати дівчини та повідомила, що її 6-річна донька близько 18:00 під час прогулянки пішла з двору будинку, де гуляла із 13-річним сусідським хлопчиком та додому не повернулася.
 
На пошуки дівчинки були задіяні правоохоронці та громадськість.  
 
В ході проведення розшукових дій близько опівночі цього ж дня у покинутому приміщенні виявлено тіло 6-річної дівчинки з ознаками насильницької смерті.
 
Наразі завершено досудове розслідування, та обласною прокуратурою направлено до суду клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру стосовно 13-річного хлопця.
 
Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 2411