Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2021

Обіцяли працевлаштувати в ДБР за 15 тисяч доларів США — судитимуть двох адвокатів (ФОТО)

Обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох адвокатів за фактом замаху на шахрайство, вчинене у великих розмірах (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, двоє адвокатів запевнили чоловіка, який мав намір працевлаштуватися до ДБР, у тому, що мають вплив на членів конкурсної комісії вказаного відомства.
 
Під час зустрічі в одному з ресторанів Харкова адвокати повідомили чоловіку, що в разі надання їм неправомірної вигоди в розмірі 15 тис. доларів США вони передадуть ці кошти члену конкурсної комісії. Для розпочатку процесу чоловік передав адвокатам частину обумовленої суми в розмірі 1 тис. доларів США.
 
У подальшому один з адвокатів зателефонував чоловікові і повідомив, що питання щодо його працевлаштування вирішено позитивно і необхідно передати частину неправомірної вигоди, яка залишилась, — 14 тис. доларів США. Для місця зустрічі шахраї обрали один із супермаркетів м. Харкова.
 
Відразу після одержання коштів обох адвокатів затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
Досудове розслідування проводили слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління забезпечення особистої безпеки ДБР.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2976