Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2021

Заволодіння бюджетними коштами на суму понад 9 млн грн — викрито організовану групу (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно трьох членів організованої групи за фактом заволодіння майна шляхом зловживання службовим становищем та за фактом службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що один з депутатів Харківської міської ради заснував товариство з обмеженою відповідальністю, де був директором. Знаючи про те, що однією з селищних рад у Харківській області проводяться конкурсні торги на будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу, вирішив заволодіти бюджетними коштами, залучивши до цього двох своїх знайомих.
 
Директор ТОВ підготував та розмістив на сайті конкурсну пропозицію на участь у торгах, де його підприємство визнано переможцем.
 
Враховуючи відсутність у підприємства відповідних дозволів на проведення робіт з будівництва, чоловік надав селищній раді договір підряду, укладений між його ТОВ та підприємством його знайомих, яких він залучив до свого злочинного плану. 
 
Після цього організована група склала документи із завідомо неправдивими  відомостями про виконані роботи та надали їх голові селищної ради, завіривши його, що обсяги виконаних робіт зазначені в документах відповідають обсягам та вартості робіт, виконаних на об’єкті та нібито перевірені інженером з технічного нагляду.

Своїми діями організована група завдала селищній раді матеріальну шкоду на суму понад 9 млн грн.
 
Наразі вирішується питання про повідомлення про підозру членам організованої групи.
 
Досудове розслідування проводять слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2648