Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2021

Незаконне користування підприємцем земельною ділянкою водного фонду площею 24 га — прокуратурою подано позов

Лозівською окружною прокуратурою Харківської області подано до суду позовну заяву в інтересах держави до фізичної особи-підприємця про визнання відсутнім права користування земельної ділянки, повернення земельної ділянки з розташованою на ній водоймою.

Як повідомив керівник Лозівської окружної прокуратури Харківської області Роман Травкін, встановлено, що у 2005 році між однією з районних державних адміністрацій Харківської області та підприємцем, який займається прісноводним рибництвом, укладено договір оренди земельної ділянки водного фонду площею 24 га строком на 10 років.
 
Вартість земельної ділянки із розташованою на ній водоймою складає понад 1 млн грн.
 
Після закінчення строку договору, фізична особа-підприємець продовжував сплачувати за використання землі суму, яка дорівнювалась орендній платі, визначеної в договорі оренди землі 2005 року.
 
Отже,  підприємець після закінчення строку договору оренди землі, без укладення додаткової угоди до вказаного договору, без достатніх правових підстав, використовував земельну ділянку з розташованою на ній водоймою.

Вказані обставини стали підставою для направлення окружною прокуратурою позову до Господарського суду Харківської області.
 
Наразі судом відкрито провадження у справі.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2576