Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2021

У Харківській обласній прокуратурі відбулась робоча зустріч у сфері охорони навколишнього природного середовища (ФОТО)

21 жовтня 2021 року відбулася робоча зустріч правоохоронних та інших державних органів області, спрямована  на забезпечення ефективної роботи щодо протидії кримінальним правопорушенням у сфері охорони навколишнього природного середовища, процесуального керівництва і підтримання публічного обвинувачення, представництва інтересів держави в суді, а також запобігання корупції у вказаній сфері.

У заході взяли участь представники правоохоронних органів та інших державних органів, що регулюють діяльність у сфері охорони навколишнього природного середовища.
 
Відкриваючи робочу зустріч, заступник керівника обласної прокуратури Олександр Сузий зазначив, що наказом Генерального прокурора створено Спеціалізовану екологічну прокуратуру Харківської обласної прокуратури, діяльність якої спрямована на забезпечення захисту інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища.
 
Серед нагальних питань, вирішення яких потребує узгоджених дій правоохоронних і контролюючих органів Харківщини, заступник керівника обласної прокуратури назвав протидію порушенням у сфері лісокористування, у тому числі на об’єктах природно-заповідного фонду, фактам незаконного заняття рибним промислом, забруднення атмосферного повітря, порушень правил охорони вод, існування несанкціонованих сміттєзвалищ.
 
У свою чергу виконувач обов’язків начальника Спеціалізованої екологічної прокуратури Харківської обласної прокуратури Сергій Ковальов акцентував увагу на необхідності протидії злочинам у сфері земельних правовідносин та проблемі незаконного видобутку корисних копалин.
 
За результатами зустрічі її учасники узгодили комплекс скоординованих заходів для вирішення існуючих проблем захисту довкілля.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2739