Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2021

На захисті прав дітей – прокуратура попередила ліквідацію дитячо-юнацької спортивної школи

Харківським окружним адміністративним судом задоволено позов Куп’янської окружної прокуратури  Харківської області в інтересах держави в особі Міністерства молоді та спорту України до Куп’янської районної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування розпорядження Куп’янської районної державної адміністрації щодо ліквідації дитячо-юнацької спортивної школи.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Едуард Миргородський, у ході вивчення питання дотримання вимог чинного законодавства при прийнятті рішень органами місцевого самоврядування Куп’янського району у сфері фізичної культури і спорту встановлено, що 17 грудня 2020 року Куп’янською районною державною адміністрацією прийнято розпорядження «Про припинення діяльності Дитячо-юнацької спортивної школи Ізюмської районної ради Харківської області».
 
Так, доцільність реорганізації та ліквідації закладів фізичної культури та спорту, що є у державній та комунальній власності, визначається відповідними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері фізичної культури та спорту.
 
Вказане рішення було прийнято без погодження з Міністерством молоді та спорту України, що є порушенням вимог ст. 48 Закону України «Про фізичну культуру та спорт».
 
Рішенням Харківського окружного адміністративного суду позовну заяву прокуратури задоволено у повному обсязі.
 
Довідково: рішення законної сили не набрало, триває строк на апеляційне оскарження.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 3238