Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2021

Безконтактний збут метадону в Харкові – повідомлено про підозру 5 особам (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 5 особам за фактами незаконного збуту наркотичних засобів та незаконного зберігання з метою збуту сильнодіючих лікарських засобів, вчиненими за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 321 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що навесні 2021 року 30-річний чоловік розробив схему незаконного дистанційного безконтактного збуту наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів. Для реалізації свого плану він вирішив залучити свою співмешканку та ще трьох знайомих.
 
Встановлено, що вказані особи отримували в телефонному режимі замовлення від наркозалежних осіб про кількість та вартість наркотичного засобу – метадону та сильнодіючого лікарського засобу – димедролу.
 
Після цього наркозбувачі розфасовували дози вказаних речовин та робили таємні схованки – «закладки» на території м. Харкова.
 
Отримавши від покупців гроші на банківські картки, наркозбувачі передавали по телефону інформацію про місцезнаходження «закладок».
 
2 листопада 2021 року всіх осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру.
 
Встановлено, що за місяць підозрювані продавали близько 2500 тисяч «закладок», отримуючи від покупців близько 1 млн грн.
 
Під час проведення обшуків за місцями проживання затриманих виявлено та вилучено мобільні телефони, банківські картки, сім-катки та 620 згортків з речовиною білого кольору.
 
Київським районним судом м. Харкова всім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді триманні під вартою з максимальною сумою внесення застави.

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю в Харківській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2382