Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2021

Інвалідність внаслідок ДТП: водія-патрульного засуджено до 3 років позбавлення волі (ФОТО)

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами обласної прокуратури Київський районний суд м. Харкова визнав винним патрульного поліцейського за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України), та призначив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Олександр Цимбалістенко, встановлено, що 24 лютого 2017 року патрульний поліцейський на службовому автомобілі «Toyota Prius» рухався по вул. Чкалова у напрямку вул. Академіка Проскури в м. Харкові зі швидкістю не менше 90 км/год, без увімкненого спеціального звукового сигналу.
 
На нерегульованому пішохідному переході патрульний не пропустив чоловіка, який в цей час переходив дорогу та, як наслідок, допустив наїзд на нього. У результаті 29-річний потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, внаслідок яких у подальшому отримав інвалідність.
 
У суді патрульний свою провину не визнавав. Проте прокурор довів, що поліцейський грубо порушив вимоги п.п. 12.3, 12.4, 12.9 б, 18.1 Правил дорожнього руху України.
 
20 грудня суд виніс вирок патрульному, яким призначив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. Крім того, суд ухвалив стягнути на користь потерпілого майнову та матеріальну шкоду на суму 310 тис. грн.
 
Прокуратура оскаржуватиме зазначений вирок суду у зв'язку з невідповідністю покарання ступеню тяжкості злочину.
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2699