Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2022

Травмування жінки на гірськолижному курорті — розпочато кримінальне провадження

Київською окружною прокуратурою м. Харкова здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпечної експлуатації споруд (ч. 2 ст. 275 КК України).

За інформацією керівника окружної прокуратури Едуарда Новікова, досудовим розслідуванням встановлено, що 16 січня 2022 року 47-річна жінка відпочивала на території ГК «Харківська Швейцарія». Під час тюбінгового катання з гори, у зв’язку із нерозчищеною сніговою трасою, тюба перекинулася і жінка отримала тілесні ушкодження.
 
У подальшому на вимогу свідків зупинити роботу траси, на якій перебувала потерпіла із тілесними ушкодженнями, співробітники гірськолижного курорту жодним чином не відреагували. Через це на дівчину наїхав чоловік, який також спускався на тюбі з гори.
 
Від отриманих тілесних ушкоджень постраждала втратила свідомість.
 
У подальшому на територію ГК «Харківська Швейцарія» прибули співробітники невідкладної медичної допомоги та доставили потерпілу до КНП «Міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова» Харківської міської ради.
 
Наразі жінка перебуває у комі.
 
До правоохоронців жодних повідомлень про тілесні ушкодження потерпілої не надходило, що може свідчити про приховування кримінального правопорушення.
 
На теперішній час досудове розслідування у вказаному провадженні триває, виконуються першочергові слідчі дії.
 
Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділу Харківського районного управління №1 ГУНП в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
У разі, якщо вам відомі будь-які обставини вказаного кримінального правопорушення, просимо повідомити інформацію до Київської окружної прокуратури м. Харкова за телефоном 057-700-26-60  або до слідчого відділу Харківського районного управління №1 ГУНП в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3060