Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2024

У Харкові затримано охоронця магазину, який допомогав ворогу наводити повітряні атаки на українських захисників (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 36-річному чоловіку за фактом поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, на початку квітня 2024 року на харківʼянина через месенджер «Telegram» вийшов представник російської спецслужби, який запропонував йому співпрацю. Завдання представника рф полягало у зборі та передачі інформації про базування українських військових у Харкові. Підозрюваний, будучи проросійськи налаштованим, погодився на це.
 
Для збору розвідданих фігурант обходив територію міста та відслідковував місця базування Сил оборони. Після цього він наносив на Google-мапі геолокації українських військових та надсилав ворогу. Ці дані були необхідні рф для нанесення прицільних ракетних ударів та атак БпЛА по особовому складу українських оборонців.
 
Крім того, чоловік працював охоронцем у магазині парфумерії в одному з торгово-розважальних центрів Харкова. Він «в темну» намагався випитувати потрібну інформацію у клієнтів, щоб знайти ще локації розташування ЗСУ.
 
Правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України затримали ворожого коригувальника за місцем проживання у Харкові.
 
У затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з представником російської спецслужби.
 
Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 17