Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2022

Участь у незаконному військовому формуванні та підтримка інформаційної кампанії з дискредитації України: підозрюється бойовик так званої «ДНР» (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 56-річному чоловіку за фактом  добровільної участі в незаконному збройному формуванні, створеному на тимчасово окупованій території  (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 56-річний харків‘янин у м. Донецьк вступив до збройного підрозділу терористичної організації «ДНР» та у подальшому обійняв посаду так званого «заступника начальника по озброєнню Народної міліції ДНР».
 
Після початку російського вторгнення на територію України бойовик прибув на тимчасову окуповану територію Харківської області з метою участі у збройному протистоянні із ЗСУ.
 
У березні 2022 року, перебуваючи на території с. Шестакове Чугуївського району, військовий так званої «ДНР» організував збори місцевих жителів, де визначив порядок перетину блокпостів.
 
Крім того, у травні цього року вказаний бойовик в ролі офіцеру командного складу так званого «Управління Народної міліції ДНР», знаходячись у м. Донецьку, виступив на окупаційному телеканалі.
 
Досудове розслідування здійснюється СВ Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Повідомлення про підозру Демченку Володимиру Олександровичу
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1871