Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2022

Прокуратура вимагає повернути Харківській міській раді земельну ділянку вартістю майже 15 млн гривень

Шевченківською окружною прокуратурою м. Харкова направлено до суду позовну заяву про визнання незаконними та скасування рішення органу місцевого самоврядування та визнання недійсним договору купівлі-продажу землі.

Встановлено, що одним із харківських приватних підприємств м. Харкова в 2021 році викуплено з комунальної власності за 2,8 млн грн земельну ділянку площею 0,21 га, яка знаходиться в Шевченківському районі м. Харкова для будівництва торговельно-офісного комплексу.
 
Вказану ділянку підприємство отримало без проведення земельних торгів. При цьому відсутність конкурентної процедури продажу обґрунтована тим, що на земельній ділянці, нібито, розташовувалась нежитлова будівля вказаного підприємства.
 
Проте, як встановлено, вказана будівля є кіоском, тобто рухомим майном, що виключає можливість отримання земельної ділянки без проведення процедури земельних торгів.
 
Грошова оцінка земельної ділянки складає майже 15 млн гривень.
 
Вказані підстави стали підставою для направлення окружною прокуратурою відповідного позову до Господарського суду Харківської області.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1933