Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2022

Неформальний статус «смотрящего» у слідчому ізоляторі та крадіжки по різних областях України: підозрюється чоловік (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 45-річному раніше судимому чоловіку за фактом встановлення та поширення злочинного впливу у слідчому ізоляторі та за фактом крадіжок (ч. 2 ст. 255-1, ч. 5 ст. 185 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з січня по вересень 2021 року чоловік, відбуваючи покарання у слідчому ізоляторі у м. Харків, поширював свій злочинний вплив у якості «смотрящего» шляхом проведення серед інших заарештованих зустрічей з метою надання їм вказівок щодо організації постачання наркотичних засобів.
 
Після того як чоловік вийшов на свободу, він організував злочинну групу з трьома своїми знайомими. З жовтня 2021 року вони систематично займалися крадіжками з квартир на території Дніпропетровської, Полтавської та Харківської областей.

Наразі всім учасникам міжрегіональної злочинної групи повідомлено про підозру.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1900