Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2022

Прокуратура вимагає повернення Харківській міській територіальній громаді нежитлових приміщень вартістю 3,5 млн грн (ФОТО)

Керівником Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова до Господарського суду Харківської області направлено дві позовні заяви про визнання незаконними та скасування рішень Харківської міської ради, визнання недійсними договорів купівлі-продажу нежитлових приміщень та зобов’язання повернути їх  міській територіальній громаді.

Встановлено, що Управлінням комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради відчужено нежитлові приміщення по вул. Тімірязєва та вул. Академіка Богомольця. У подальшому вказані приміщення були продані фізичним особам.
 
Однак рішення про відчуження вказаних об’єктів нерухомості за спрощеною процедурою, без проведення аукціону, є незаконним, оскільки останнім надано право на придбання об’єктів комунальної власності міської територіальної громади без здійснення поліпшень за рахунок власних коштів.
 
У результаті з власності Харківської міської територіальної громади вибули приміщення загальною вартістю 3,5 млн грн.
 
Порушення процедури відчуження стало підставою для направлення прокуратурою відповідних позовів в інтересах держави до Харківської міської ради, Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки і комунального майна Харківської міської ради та фізичних осіб.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2246