Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2022

Прокуратура домоглась арешту грошових активів та майна білоруського підприємства на суму понад 80 млн гривень

Судом задоволено клопотання прокурорів Харківської обласної прокуратури про накладення арешту на грошові внески та нерухоме майно підприємства, засновником якого є юридична особа Республіки Білорусь.

Досудове розслiдування у вказаному кримінальному провадженні проводиться за фактом здiйснення фiнансової діяльності на територiї м. Харкова підприємства, кiнцевим бенефiцiарним власником якого є компанія Республiки Бiлорусь. Службові особи підприємства забезпечують на територiї України господарську дiяльність у взаємодії з цією державою.
 
24 червня 2022 року Київським районним судом м. Харкова накладено арешт на корпоративні права та нерухоме майно вказаного підприємства на суму понад 80 млн грн. Арештовані корпоративні права передано для управління до АРМА.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом провадження господарської діяльності у взаємодії з РБ (ч. 4 ст. 111-1 КК України) здійснюється за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури слідчими Слідчого управління ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2139