Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2022

Боротьба зі злочинами в екологічній сфері: посадовцю комунального підприємства повідомлено про підозру в забрудненні земель (ФОТО)

За процесуального керівництва Лозівської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру посадовцю комунального підприємства за фактом забруднення земель відходами, шкідливими для довкілля, та за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 239, ч. 1 ст. 367 КК України).

Мешканці м. Первомайський Лозівського району неодноразово звертались до органів прокуратури з повідомленнями про стихійне сміттєзвалище. За процесуального керівництва прокурорів було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні.
 
За даними слідства, посадовцем КП «Жилсервіс» Первомайської міської ради не вжито ефективних заходів для зменшення обсягів утворення відходів та для їх утилізації, знешкодження або розміщення, а також заходів щодо додержання вимог законодавства про охорону довкілля. Це спричинило перевищення гранично допустимих коефіцієнтів забруднюючих речовин на землях площею понад 8 га.
 
Через неналежне виконання посадовцем службових обов’язків створено небезпеку для довкілля та завдано збитків на суму майже 200 тис. грн.
 
Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділення ВП №1 Лозівського РВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2446