Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2022

Прокурори довели у суді провину вбивці водія автобусу «Харків-Хорошеве»: він проведе за ґратами 10 років (ФОТО)

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської окружної прокуратури Харківської області судом визнано винним 26-річного чоловіка за фактом умисного вбивства минулих років (ч. 1 ст. 115 КК України). Йому призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі.

Як повідомлялось раніше, 19 червня 2017 року у селищі Васищеве на трасі було знайдено автобус із включеними фарами та запалюванням, а за кермом – труп водія із ножовими пораненнями в області грудної клітки.
 
Прокурори у суді довели, що засуджений регулярно користувався послугами автобусу маршруту «Харків-Хорошево». У нього склалося неприязне відношення до водія автобуса через його образливе ставлення до пасажирів. Чоловік вирішив вбити водія. 19 червня 2017 року, перебуваючи на станції «Жихор», чоловік попрохав водія, який збирався їхати в гараж, відвезти його в попутному напрямку. На узбіччі перед в’їздом до села Васищеве чоловік попросив зупинити автобус та відчинити задні двері.
 
 Скориставшись зупинкою автобусу, він підійшов до водія, який перебував за кермом. Діставши заздалегідь заготовлений ніж, чоловік почав наносити численні удари по різним частинам тіла водія, від яких він помер.
 
У суді вбивця зізнався у скоєному. 
 
4 серпня Полтавським районним судом Полтавської області винесено обвинувальний вирок. Триває строк на апеляційне оскарження.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2209