Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2023

Прокуратура вимагає розірвати договір щодо ремонту дороги на Харківщині, укладений з підсанкційним підприємством (ФОТО)

Керівником Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова подано позовну заяву до суду в інтересах держави до державного підприємства та товариства з обмеженою відповідальністю щодо розірвання договору про закупівлю послуг.

За результатами вивчення інформації з офіційного веб-порталу публічних закупівель «Прозоро» виявлено порушення законодавства при здійсненні держпідприємством закупівлі послуг з поточного середнього ремонту автомобільної дороги місцевого значення «Богодухів - Валки - Нова Водолага» загальною вартістю 103 млн гривень.
 
Ремонт вищевказаної дороги відбувається в рамках державної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України та спрямованої на масштабну розбудову якісної інфраструктури в нашій державі.
 
Так, окружною прокуратурою встановлено, що державне підприємство уклало договір на виконання послуг з ремонту дороги з ТОВ, до якого в подальшому рішенням Ради національної безпеки і оборони України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», введеним в дію Указом Президента України, застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції). Застосування вказаних санкцій призводить до порушення істотних умов договору, в тому числі неможливості своєчасного виконання умов договору, якісного надання послуг тощо.
 
Крім того, встановлено, що постачання асфальтобетонної суміші для виконання послуг з поточного середнього ремонту автомобільної дороги, надання послуг з випробувальної дорожньої лабораторії також здійснюють підприємства, на які рішенням РНБО також накладено обмежувальні заходи (санкції).
 
Господарським судом Харківської області відкрито провадження по справі, судовий розгляд триває.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2337